Değerli Meslektaşlarım

2016-2017 eğitim yılının hepimizin birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla bir araya geleceği bir yıl olmasını diliyorum.
Sizleri Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneğinin (TRASD) web sitesini (www.trasd.org.tr) ziyaret ederek başta yeni teşvik yönergelerimiz olmak üzere tüm eğitim faaliyetlerimizi gözden geçirmeye davet ediyorum.

‘TRASD Yurtdışı Eğitim Bursu’  meslektaşlarımızın yararlanabileceği önemli bir eğitim olanağıdır. Üç ay olarak belirlenen süre, uygun koşullar sağlandığında 3 ay daha uzatılabilmektedir. Bunun yanı sıra, ‘Yurt Dışı Yayın Teşvik’ ve ‘Genç Araştırmacı Teşvik’ Yönergelerimiz de yeni oluşturulmuş teşvik programlarımızdır ve sitemizde yayınlanmıştır.

‘Fikirler sizden destek bizden parolasıyla’ çalışma projesi önerilerinizi bekliyoruz.  ‘Çalışma Grupları’, ‘Bilimsel Araştırma Proje Başvuru’,  ‘Kongre ve Sempozyum Burs Başvuru’ koşulları ve ilgili dökümanlara da sitemizden ulaşabilirsiniz. 2016 yılı içinde 5 genç meslektaşımız yurt dışı kongre bursundan yararlanmıştır.

Genç TRASD, camiamızın romatoloji alanındaki durumunu, eksikliklerini ve isteklerini anlamak ve genç meslektaşlarımızın enerjisini bu yönde kanalize  etmeyi hedefleyen bir oluşumdur. (www.trasd.org.tr/genc-trasd)

TRASD Online Romatoloji Eğitim programı devam etmektedir ve alanında deneyimli eğiticilerin hazırladığı güncel ve interaktif bir eğitim alanıdır. Bu programı tamamlayan ilk 3 meslektaşımız daha önce de duyurulduğu üzere kongre desteği ile ödüllendirilecektir. TRASD TV kongre ve sempozyumlarda yapılan röportaj ve slayt setlerinin derlenmesiyle oluşturulmuş ve değerli üyelerimizin izlemine sunulmuş bir programdır.

Sitemizde üyelerimizin yararlanabileceği olgu sunumları mevcuttur. Kurban Bayramı tatili sonrası Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji BD yan dal asistanı ve derneğimiz yönetim kurulu üyesi Dr.Gürkan Yılmaz'ın olgusu yayınlanacaktır.

Sitemizde  çeşitli eğitim toplantılarının sunum ve dökümanlarına  üyelerimiz ulaşabilmektedir.
Derneğimizin resmi yayın organı Archieves of Rheumatology sizlerin katkı ve destekleriyle yayın hayatını ivme kazanarak sürdürmektedir.

2017 Türk Romatoloji kongresi 22-26 Mart 2017'de Regnum Carya Otel Antalya'da  gerçekleştirilecektir.  Titizlikle hazırlanan program pek yakında sizlerle paylaşılacaktır.

TRASD Eğitim Çalışma grubunun Skleroderma eğitim toplantısının  ilki İstanbul'da yapılmıştır. İkinci toplantı 26 Kasım 2016'da Ankara'da yapılacaktır. Yer ve program  daha sonra duyurulacaktır.

TRASD tarafından Ankara'da yapılan aylık toplantılar 2016-2017 eğitim yılında da sürdürülecektir.  İlk toplantı 29.Eylül.2016'da gerçekleşecek ve  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD'dan Dr. Şermin Börekçi konuk olacaktır. 'Biyolojik Tedavilerde Pulmoner İzlem' konulu toplantının yer ve saat duyurusu bilahare yapılacaktır. İzleyen aylardaki toplantılarda hepatolojik izlem, aşılamalar, gebelik gibi klinik pratikte bize yol gösterecek  çeşitli konuların işlendiği toplantılar misafir konuşmacılarla sürdürülecektir.
Derneğimiz  1947'den beri EULAR'da camiamızı  temsil etmeyi sürdürmektedir. EULAR projeleri ülkemizden araştırmacıların da katılımına açıktır. EULAR web sitesinde yapılmakta olan tüm projelerin standing committee başlıkları altında linkleri ve detayları bulunmaktadır. Tüm değerli araştırmacılarımıza hatırlatmak isterim.  Yine EULAR sitesinde online kurs ve romatoloji   okullarına ait bilgilere kolaylıkla ulaşılabilir (www.eular.org).

Bu vesile ile Bayramı'nızı şimdiden kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla
TRASD Yönetim Kurulu adına
Başkan Prof.Dr.Hatice Bodur